Zoeken

Polisario beschiet militaire locaties in zuiden van Marokko

22 mei 2024 - 13:00 - Marokko

©

Het Polisario Front heeft de nieuwe ontploffingen opgeëist die zaterdagmiddag plaatsvonden in woestijngebieden op enkele tientallen kilometers van de stad Smara, gelegen op ongeveer 200 km ten oosten van Laayoune in de Marokkaanse Sahara.

Volgens pro-Polisario media richtten de explosies zich op "Marokkaanse militaire locaties" rond de stad. Video’s die op sociale media werden gedeeld, tonen ontploffingen in een woestijngebied nabij de woonwijken van Smara. De stad werd zaterdagmiddag getroffen door drie explosies.

Lees ook: Nieuwe explosies bij Smara: Polisario betrokken?

De meeste vonden plaats in woestijngebieden op tientallen kilometers van de stad. Er werden geen menselijke slachtoffers of materiële schade gemeld. Naar aanleiding van de explosies kwamen lokale autoriteiten, politie, gendarmerie en militairen ter plaatse om te onderzoeken en de nodige maatregelen te nemen.

Lees ook: Nieuwe aanval in Aousserd vermoedelijk werk van Polisario

Het is niet de eerste keer dat het Polisario Smara op het oog heeft. Eind oktober vorig jaar werden de wijken ZAP, Hay Essalam en het industrieterrein getroffen door vier explosies. Daarbij kwam een Marokkaanse expat om het leven en raakten drie mensen gewond, waarvan twee ernstig. Bij deze ontploffingen raakten ook twee huizen beschadigd. De aanval op Smara vond net voor de verlenging tot 31 oktober 2024 van het mandaat van de VN-missie in de Sahara (MINURSO) plaats.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team