Zoeken

Polisario blijft onafhankelijkheid claimen

23 juli 2011 - 14:00 - Marokko

©

"Het normalisatieproces is aan de gang tussen Marokko en Algerije" en zou "kunnen bijdragen aan een oplossing" van het Sahara conflict. Dat zei donderdag de minister van Buitenlandse Zaken, Taib Fassi Fihri, na de achtste ronde van informele gesprekken over de Sahara, sinds dinsdag aan de gang in Manhasset, New York.

Marokko riep tijdens deze gesprekken Algerije, die de kampen van Tindouf herbergt, op om de internationale en humanitaire rechten van de mensen die al tientallen jaren gevangen zitten in deze kampen, te respecteren.

De achtste ronde van informele gesprekken vond plaats achter gesloten deuren tussen Marokko en het Polisario en werd bijgewoond door Algerije en Mauritanië. De gesprekken eindigden op hetzelfde manier als de vorige bijeenkomsten.

Beide partijen blijven kamperen op hun gebruikelijke posities. Het Polisario wil nog steeds de onafhankelijkheid voor de Sahara en Marokko staat stevig op zijn voorstel van autonomie onder Marokkaanse soevereiniteit.

Volgens Christopher Ross, speciale gezant van de VN-secretaris-generaal voor de Sahara, werden de natuurlijke rijkdommen van de Sahara en de regeringskwesties, zoals onderwijs, milieu en gezondheid, ook besproken tussen Marokko en het Polisario.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team