Zoeken

Polisario bedreigt Binter na hervatting vluchten naar Laayoune en Dakhla

31 januari 2022 - 21:00 - Marokko

©

Luchtvaartmaatschappij Binter is door de Polisario-media bedreigd, nadat de groep heeft aangekondigd de vluchten naar Laayoune en Dakhla te zullen hervatten vanaf 7 februari, wanneer Marokko van plan is zijn luchtruim weer te openen.

De afgevaardigde van de Polisario in Spanje, Abdullah Arabi, eiste afgelopen augustus in een brief aan de directie van Binter dat de luchtvaartmaatschappij "onmiddellijk" zou afzien van iedere actie die verband zou houden met het hervatten van vluchten naar de Sahara, en waarschuwde dat er anders "juridische stappen" zouden worden ondernomen bij het Hof van Justitie van de Europese Unie, een instantie die haar reeds eerder in het gelijk heeft gesteld.

Lees ook: Binter hervat vluchten tussen Marrakech en Canarische Eilanden

Een militair leider van de Polisario, Taleb Ammi Deh, kondigde in november aan dat de afscheidingsbeweging aanvallen zou uitvoeren over de "muur van schande" heen tegen verschillende doelwitten, vanuit de lucht, over zee en over land.

Lees ook: Polisario hekelt hervatting vluchten Canarische Eilanden-Laayoune

"De blitzaanval op de Guerguerat-zone in januari was slechts een waarschuwing dat we de capaciteit hebben om rechtstreeks een doelwit te raken... Het is slechts een kwestie van tijd wanneer wij een aanval zullen inzetten tegen de Marokkaanse aanwezigheid", aldus Taleb Ammi Deh, die buitenlandse bedrijven, met name uit Spanje, oproept de Sahara te verlaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team