Zoeken

Polen ontkent opening consulaat in Laayoune

25 maart 2022 - 17:00 - Marokko

©

De ambassade van Polen in Marokko heeft de opening van een Pools consulaat-generaal in Laayoune ontkend. Enkele dagen geleden berichtten Marokkaanse media over de vestiging van een consulaat-generaal in de Marokkaanse Sahara.

In een bericht op sociale media heeft de Poolse ambassade in Rabat de berichten ontkent over de opening van een consulaat-generaal in Laayoune.

Lees ook: Jordanië opent consulaat in Laayoune

"Polen en Marokko hebben uitstekende vriendschappelijk betrekkingen in alle mogelijke gebieden. Desondanks zijn de informaties over de opening van een consulaat-generaal van Polen in Laayoune, in de Westelijke Sahara, een fake news", aldus de diplomatieke vertegenwoordiging in een bericht op Twitter.

In de Marokkaanse Sahara zijn negentien buitenlandse consulaten gevestigd, waarvan elf in Laayoune en acht in Dakhla. In Laayoune hebben Ivoorkust, de Comoren, Gabon, Sao Tomé en Principe, Centraal-Afrika, Burundi, Zambia, Eswatini, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein een consulaat geopend.

Lees ook: Amerikaanse Senaat weigert bouw consulaat in Dakhla

Gambia, Guinee, Djibouti, Liberia, Burkina Faso, Guinee-Bissau, Equatoriaal Guinee en Haïti kozen ervoor om een diplomatieke vestiging in Dakhla te openen.

Bladna.nl