Zoeken

Marokko neemt deel aan multinationale maritieme oefening Obangame

15 maart 2022 - 19:40 - Marokko

©

De multinationale maritieme oefening Obangame Express 2022 is officieel van start gegaan op 11 maart in Dakar in Senegal. Amerikaanse, Marokkaanse, Spaanse en Gambiaanse marine-eenheden nemen deel aan de de grootste multinationale maritieme oefening in West-Afrika.

De Obangame Express 2022 is op 11 maart begonnen op de marinebasis Admiral Faye Gassama in Dakar, in aanwezigheid van buitenlandse zeestrijdkrachten, waaronder die van Marokko en van meerdere landen uit sub-Sahara Afrika, verklaart de Amerikaanse marine.

Lees ook: Militaire samenwerking VS en Marokko grote stap vooruit

De editie 2022 omvat verschillende activiteiten die in drie fasen zijn onderverdeeld: opleiding en training van het personeel van de deelnemende marines die aan land plaatsvinden van 8 tot en met 11 maart 2022, de fase op zee die zaterdag 12 maart 2022 begon en op donderdag 17 maart 2022 eindigt, en ten slotte de derde fase, een symposium (Senior Leadership Symposium - SLS) dat van 16 tot en met 18 maart 2022 wordt gehouden op de marinebasis Admiral Faye Gassama.

Obangame express is een jaarlijkse oefening die samen met het US Naval Forces Africa Command (US Navaf) wordt georganiseerd. De multinationale maritieme oefening is in de eerste plaats bedoeld om de maritieme veiligheid en beveiliging in de Golf van Guinee te versterken, ter ondersteuning van de operationalisering van ’L’architecture de Yaounde’, een kustgebied verdeeld in vijf maritieme zones. "De Obangame Express versterkt de regionale veiligheidspartnerschappen en vergroot onze gezamenlijke capaciteit om de veiligheid in Afrika te waarborgen," aldus een woordvoerder van de Amerikaanse ambassade in Dakar.

Lees ook: Marokko en VS bereiden African Lion 2022 voor

Naast Marokko zijn de andere landen die aan de editie van 2022 deelnemen: Angola, België, Benin, Brazilië, Kaapverdië, Kameroen, Canada, Ivoorkust, de Democratische Republiek Congo, Denemarken, Equatoriaal-Guinea, Frankrijk, Gabon, Gambia, Ghana, Guinee, Guinee-Bissau, Italië, Liberia, Namibië, Nederland, Niger, Nigeria, Polen, Portugal, Republiek Congo, Sao Tomé en Principe, Senegal, Sierra Leone, Togo en de Verenigde Staten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team