Zoeken

Amerikaanse Senaat weigert bouw consulaat in Dakhla

22 oktober 2021 - 19:40 - Wereld

©

De Amerikaanse Senaatscommissie voor Financiën heeft de bouw van een Amerikaans consulaat in Dakhla geweigerd. De commissie wil het project niet financieren en geeft er de voorkeur aan te investeren in de zoektocht naar een politieke oplossing voor de Marokkaanse Sahara.

Het project om een consulaat van de Verenigde Staten in Dakhla, in het zuiden van Marokko, te bouwen, was een belofte van de regering Trump nadat Rabat ermee had ingestemd de betrekkingen met Israël te normaliseren. In ruil voor de normalisatie erkende Washington de soevereiniteit van Marokko over de Sahara en stemde ermee in een consulaat te vestigen in Dakhla.

Lees ook: Rijke familie doneert grond voor Amerikaans consulaat Dakhla

Het Amerikaanse senaat, dat door de Democraten wordt gecontroleerd, is echter niet van plan om deze belofte na te gaan volgens H24info.

De commissie voor Financiën onder leiding van senator Roy Wayden, oordeelt dat de begroting voor de bouw van het consulaat moet worden toegekend aan de "steun van de diplomatieke inspanningen om een politieke oplossing te vinden voor het conflict in de Sahara", aldus een nota van de commissie voor Financiën.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team