Zoeken

Hoofdverdachte in zaak Dr Hassan Tazi zwaar ondervraagd

3 november 2023 - 16:00 - Marokko

©

Afgelopen vrijdag werd bij het Hof van Beroep in Casablanca de hoofdverdachte verhoord in de zaak rond Dr. Hassan Tazi, de bekende plastisch chirurg die momenteel vastzit op beschuldiging van mensenhandel, misbruik van zwakkeren en fraude.

Zineb B., een tussenpersoon die ingehuurd werd vanwege haar vermogen om donaties te werven, werd geconfronteerd met een medewerkster van de Chifaa-kliniek. Ze werd vier uur lang ondervraagd over geldtransacties voor chirurgische ingrepen die op haar persoonlijke rekening waren gestort. Zineb B. stelde dat ze zich "gedwongen voelde de donaties op haar eigen rekening te storten" omdat de medewerkster weigerde haar het rekeningnummer van de kliniek te geven, schrijft Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Bekende chirurg Hassan Tazi in tranen in rechtbank

De beschuldigde beweerde over ontvangstbewijzen van donaties en facturen te beschikken die bevestigen dat het ingezamelde geld inderdaad naar de Chifaa-kliniek is gegaan. Ze gaf ook aan "te goeder trouw" te hebben gehandeld, maar erkende dat ze een fout had gemaakt. De rechtbank besloot de zitting na haar verhoor te verdagen.

Tijdens de confrontatie tussen Zineb B. en een de medewerkster werd een telefoongesprek besproken waarin Zineb geld vroeg aan een agent die ook in deze zaak is aangeklaagd. Zij beweerde verder dat de medewerkster haar geld verschuldigd was, maar deze claim werd door de agent weerlegd, die stelde dat het ging om Zineb’s commissie van 20%.

Lees ook: Dr Hassan Tazi beschuldigt zijn vrouw

Dr. Tazi, zijn broer, zijn echtgenote en vijf andere verdachten worden afzonderlijk beschuldigd van diverse misdrijven, waaronder mensenhandel en het vervalsen van medische dossiers. Een aanvraag voor voorlopige vrijlating werd op 13 april door het Hof van Beroep in Casablanca afgewezen.

Bladna.nl