Zoeken

PJD-burgemeester middelpunt schandaal in Agadir

23 juli 2020 - 13:20 - Marokko

©

Ramadan Bouachra, vastgoedontwikkelaar en burgemeester van Dchira Jihadia, is in opspraak geraakt vanwege een vastgoedproject in de zone van Tikiouine in Agadir.

Het bouwwerf ligt al een tijdje stil. De burgemeester en promotor van het project genaamd "Taghazout", wordt ervan verdacht de stedenbouwwet te hebben geschonden.

De Wali van de regio Souss-Massa zou een inspectiebezoek aan het werf hebben bevolen. Tijdens dit bezoek werd aangetoond dat er ernstige fouten waren gemaakt in de bouw van de woningen.

Het ministerie van Binnenlandse zaken werd op de hoogte gebracht en stuurde een commissie om de inbreuken op de stedenbouwwet te bevestigen. Als gevolg daarvan werden meerdere gebouwen gesloopt en bulldozers en andere bouwmachines in beslag genomen

Ramadan Bouachra zou het stuk grond waarop het wooncomplex wordt gebouwd, van de Staat hebben gehuurd, wat ook voor enige controverse zorgt. De politicus zou via Facebook op de zaak hebben gereageerd. Hij stelt het stuk grond, dat oorspronkelijk voor de landbouw werd gebruikt, al 18 jaar van de Staat te huren. Hij zou naar eigen zeggen ook de nodige vergunningen hebben voor zijn vastgoedproject.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team