Zoeken

Ex PJD-leider vraagt autonomie voor de Rif

13 oktober 2011 - 12:00 - Marokko

©

"Als de autonomieplan moet worden uitgevoerd in Marokko, zijn het in de Zuiderse provincies en het Rif-gebied dat deze moet worden toegepast", aldus Saâdeddine El Othmani, voorzitter van de nationale raad van de Partij Gerechtigheid en Ontwikkeling(PJD), zondag tijdens een vergadering van zijn partij in Nador.

"De De Rif-Republiek geleid door wijlen Mohamed Abdelkrim El Khatabi, heeft zich bewezen in het begin van de vorige eeuw, de wereld een les gevend in de kunst van bevrijdingsoorlogen dat zelfs China bereikte", zei El Othmani tijdens deze meeting.

Het voormalig hoofd van de PJD zei dat de Republiek op zichzelf al een "model is van een autonomieplan bedoeld voor een beter lokaal beheer van een regio, in overeenkomst met de wil van het lokale volk om de Spaanse invasie te bevechten".

El Othmani zei vervolgens dat sinds de onafhankelijkheid, en tot op heden, er een duidelijke bedoeling is de ontwikkeling van het Rif-gebied te belemmeren, door geld om te leiden naar de "nuttige Marokko".

De politicus, die voor het eerst praat over een project van autonomie in de Rif-regio, liet wel weten dat zijn mening in geen geval de PJD engageerde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team