Zoeken

Saâdeddine El Othmani in Spanje

2 februari 2012 - 17:41 - Marokko

©

Minister van Buitenlandse Zaken Saadeddine El Othmani, brengt van de week een officieel bezoek aan Spanje. Hij zal er vrijdag koning Juan Carlos I ontmoeten.

Dit bezoek, dat een paar dagen na de komst van Mariano Rajoy in Marokko voorkomt, heeft voor onderwerp de niet verlengde visserij-overeenkomst tussen Marokko en de EU. Ook andere dossiers van gemeenschappelijk belang, met inbegrip van landbouw en illegale immigratie, zullen door El Othmani in Spanje besproken worden.

Saâdeddine El Othmani is in een paar weken tijd de onbetwiste ster van regering Benkirane geworden. De minister is op alle fronten te vinden, waar hij de wijsheid laat spelen dat zijn reputatie binnen de PJD maakte. Na een "intelligent en strategisch" omschreven bezoek aan Algerije, gaat El Othmani nu de noordelijke buur proberen charmeren.

Voor de anekdote: het is Saâdeddine El Othmani die aanwezig was tijdens de meeting van Mohammed VI en Mariano Rajoy, ondanks zijn gebrek aan Spaans. Normaliter zou het de plaats zijn geweest van de perfect Spaanstalige onderminister van Buitenlandse Zaken, Youssef Amrani.

Na Spanje zal El Othmani, zeer bevriend met de koning met wie hij regelmatig aan de telefoon hangt, Portugal bezoeken.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team