Zoeken

Dominique Strauss-Kahn start project "douars alive" in Marrakech

27 november 2020 - 15:00 - Marokko

©

De vereniging MekkiL trotseert de gezondheidscrisis en stelt in aanwezigheid van haar voorzitter Dominique Strauss-Kahn, officieel haar project "douars alive" in Marrakech voor. Douar Sraghna komt als eerste aan de beurt voor dit project, dat vervolgens zal worden uitgebreid naar andere douars met de steun van de Decathlon Foundation.

"Douars alive", heeft een vijfjarige planning met als hoofddoel te werken aan het verminderen van sociale en territoriale ongelijkheden en het ondersteunen van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen. Het project beoogt onderwijs, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling via sport, met respect voor het milieu. Veel aandacht gaat ook naar de bescherming van moeders, kinderen en jongeren. De vereniging opende daarom ook de Fath-kleuterschool, waar ze de betaling op zich neemt van twee leerkrachten en de renovatie van het gebouw. Dankzij deze actie is het aantal kinderen opgelopen van 20 naar 48, meldt Atlasinfo.

Bovendien zijn de lokalen van de plaatselijke vereniging Fath, die nu twee klassen en twee leerjaren heeft, opnieuw ingericht en uitgerust met schoolbenodigdheden, studieboeken en educatieve spelletjes. In samenwerking met de Franse NGO Biblonef, werd er ook een bibliotheek geïnstalleerd met leerboeken voor kinderen van de kleuterschool en de basisschool, die openstaat voor alle kinderen uit Douar Sraghna en de naburige dorpen.

Naast deze acties is Dominique Strauss-Kahn ook samen met overheden en partnerbedrijven begonnen met de distributie van Decathlon-fietsen aan 50 middelbare scholieren van Douar Sraghna. De opzet is hun transport naar de school te vergemakkelijken, omdat hun scholen vaak tussen 8 en 13 km van huis zijn verwijderd. "Je moet eerst voor jezelf studeren, maar ook voor je gezin en voor het hele Koninkrijk", onderstreepte Kahn in een korte toespraak. Hij voegde er aan toe dat het de bedoeling is om dit proefproject te dupliceren in andere douars.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team