Zoeken

Dominique Strauss-Kahn gaat alleenstaande moeders helpen in Marokko

20 april 2020 - 14:50 - Marokko

©

Dominique Strauss-Kahn, voormalige baas van het Internationaal Monetair Fonds, gaat samen met zijn vrouw Myriam L’Aouffir caritatief werk verrichten.

DSK en zijn vrouw, die al sinds 2004 caritatieve acties voert, wonen samen in Marrakech en hebben besloten om via hun vereniging Mekkil alleenstaande Marokkaanse moeders te helpen.

Het is volgens DSK een "bescheiden manier om iets terug te doen voor de Marokkanen die hem altijd hebben geholpen".

Op de website van de vereniging die zaterdag werd opgericht, schrijft Dominique Strauss-Kahn dat Marokko zijn tweede land is. "Marokko heeft met veel gegeven. Van Agadir waar ik mijn jeugd doorbracht, tot Marrakech waar ik nu leef".

DSK stelt dat er veel is veranderd in Marokko in de afgelopen vijftig jaar maar dat er nog veel te doen blijft. Zo wil hij "de levensomstandigheden verbeteren, levens redden, vooral van kinderen, en aandacht blijven schenken aan de armste bevolkingsgroepen om hen een betere toekomst te bieden", in de regio Marrakech-Safi.

Via Mekkil werden reeds verschillende acties gestart waaronder de distributie van E-Learning-telefoonkits ten behoeve van kansarme studenten in dorpjes in de gemeente Tassoultante. Ook werden voedselmanden uitgedeeld onder arme families die getroffen zijn door de noodtoestand.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team