Zoeken

Pegasus-affaire: Marokko slachtoffer lastercampagne in Frankrijk

29 maart 2022 - 12:20 - Wereld

©

Franse deskundigen hebben zich achter Marokko geschaard, omdat het zonder bewijs is beschuldigd in de Pegasus spionage affaire. Afgelopen weekend hebben verscheidene van hen de ongefundeerde lastercampagne tegen het koninkrijk veroordeeld.

Julien Dray, lid van de Nationale Raad van de Franse Socialistische Partij, en Gilles-William Goldnadel, advocaat en essayist, hebben de Franse media ervan beschuldigd Marokko in de Pegasus-affaire verkeerd te hebben behandeld.

Lees ook: Pegasus-affaire: Israël verwerpt beschuldigingen van spionage door Marokko

Beiden waren te gast bij Cnews en verdedigden Marokko door elke actie tegen het land in deze zaak "onaanvaardbaar" te noemen. "Ik begrijp de betrekkingen niet die Frankrijk met Marokko wil aanknopen. Terwijl dit land zich ontwikkelt, zeer snel vooruitgaat en een belangrijke rol speelt in de diplomatie in het Middellandse-Zeegebied, probeert Frankrijk hindernissen op te werpen," zei Julien Dray.

De leider van de fractie van de Franse Socialistische Partij verwees naar het besluit van Spanje om de soevereiniteit van Marokko over de Sahara te erkennen en riep op om het voorbeeld van Spanje te volgen en een gezonde relatie met Rabat op te bouwen.

Lees ook: Marokko gebruikte Israëlisch spionageprogramma tegen activisten

Op zijn beurt verklaarde Gilles-William Goldnadel dat "met name de Franse media de verdiensten van het Marokkaanse regime onderschatten in vergelijking met bijvoorbeeld het Algerijnse regime". "De manier waarop Marokko wordt behandeld is niet correct", voegde hij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team