Zoeken

Pegasus: 15.000 documenten gestolen uit telefoon Pedro Sanchez

8 mei 2022 - 10:20 - Wereld

©

Bij de hacking via Pegasus zouden 15.000 documenten en 1000 foto’s zijn gestolen van de telefoon van de Spaanse regeringsleider Pedro Sanchez. De Spaanse pers geeft Marokko openlijk de schuld.

Deze cijfers werden gepubliceerd door de Spaanse krant El Español, die Marokko ervan beschuldigt achter de grootschalige spionageoperatie te zitten. De krant verstrekt echter geen enkel bewijs.

Lees ook: Spanje wil Marokko niet van Pegasus-spionage beschuldigen

De Spaanse regering, die onlangs het Marokkaanse plan voor autonomie van de Sahara heeft erkend, heeft vermeden het koninkrijk of een andere partij te beschuldigen. Het onderzoek, dat is ingesteld nadat de zaak ongeveer een jaar geleden aan het licht kwam, moet nog worden afgerond.

Lees ook: Pedro Sanchez mogelijk door Marokkaanse inlichtingendienst bespioneerd in mei 2021

Reeds lang voor de zaak aan het licht kwam, hadden verschillende landen, waaronder Frankrijk en Algerije, Marokko beschuldigd van het gebruik van Pegasus om de telefoons van hun ambtenaren te bespioneren. Volgens Amnesty International heeft het koninkrijk Pegasus ook gebruikt om politieke activisten uit Marokko en de Sahara in het oog te houden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team