Zoeken

Spaanse premier niet onthaald door Koning Mohammed VI, onvrede in Spanje

4 februari 2023 - 08:00 - Wereld

©

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel Albares, heeft de Partido Popular (PP) bekritiseerd voor haar gebrek aan kennis over het "staatsbeleid" en de betrekkingen met Marokko. De partij hekelde het feit dat Pedro Sanchez bij zijn aankomst in Rabat op woensdag niet werd ontvangen door Koning Mohammed VI.

"Dit zijn verklaringen van een partij die niet weet wat staatsbeleid inhoudt, met name het buitenlands beleid van Spanje", zei Albares. Na de aankomst van premier Sanchez met een delegatie Spaanse ministers in Rabat, om een bijeenkomst op hoog niveau bij te wonen. De Spaanse delegatie werd op de luchthaven ontvangen door de Marokkaanse premier Aziz Akhannouch.

Lees ook: Marokko-Spanje: Pedro Sánchez met sterke delegatie in Rabat

Esteban González Pons, de adjunct-secretaris van de Partido Popular, beschouwde het feit dat de Spaanse delegatie niet door Koning Mohammed VI werd ontvangen, als een "grote vernedering". Hij vroeg zich af of Pedro Sanchez zich "vrij" voelde tegenover Marokko, dat "hem zo hard negeert".

Lees ook: Spaanse Premier: "Marokko super belangrijk voor Spanje en Europa"

"De enige die zich in een staat van ontkenning bevindt is de PP", reageerde de minister van Buitenlandse Zaken, die zich afvroeg of de partij het belang begrijpt van de nieuwe relatie met Marokko "voor Ceuta, voor Melilla, voor de Canarische Eilanden, voor Andalusië en voor Spanje". Albares beklemtoonde dat de Spaanse regering "alles in het werk stelt om de belangen van het Spaanse volk te verdedigen" en "de best mogelijke betrekkingen" met alle buurlanden te onderhouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team