Zoeken

Pastoor wil legale verblijfstatus voor Marokkaan zonder papieren

21 januari 2021 - 16:40 - Marokko

©

De jonge Otmane woont al vijf jaar zonder verblijfsvergunning in Frankrijk. Hij loopt nu de kans om het land te worden uitgezet. Hij ontmoette pastoor Donato Dalla Valle in zijn daklozenopvang ‘Le Refuge’. Sindsdien wil de pastoor de jonge Marokkaan helpen om zijn verblijf in Frankrijk te legaliseren.

De pastoor is begaan met het lot van Otmane. "Als christen kan ik niet onverschillig blijven voor zijn problemen. We hebben hem in de opvang verwelkomd. Deze jongen wil graag werken en integreren," vertelt de dominee. Hij heeft contact gelegd met verschillende organisaties om de verblijfstatus van Otmane te legaliseren. Volgens de dominee is het onbegrijpelijk dat Frankrijk die een voorstander is van het handvest van mensenrechten deze niet toepast op hulpbehoevenden zoals Otmane. Donato is daarom vastbesloten om de jonge man wel te helpen.

De eerste dertig jaar van zijn leven, woonde Otmane in Marokko. Hij zorgde als oudste zoon voor zijn broertjes en zusjes. Op zijn zestiende begon hij te werken als huisschilder. Maar met dat werk kon hij niet zorgen voor financiële stabiliteit.

Toen Otmane dertig werd besloot hij zijn situatie te ontvluchtten en vertrok naar Frankrijk. Hij kwam aan met een toeristenvisum en woonde twee jaar in Toulouse. Hij besloot toe om naar Parijs te gaan. Op het treinstation Gare du Nord werd hij door de politie gecontroleerd en naar een asielzoekerscentrum gebracht. Hij kreeg vervolgens een maand de tijd om Frankrijk te verlaten. Otmane vertrok uit het asielzoekerscentrum en raakte daarbij zijn papieren kwijt. Hij durfde er niet terug te gaan om ze op te halen. Na in Parijs te hebben rondgezworven en hier en daar wat klussen te hebben gedaan, vertrok hij naar Lille.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team