Zoeken

Hamza bereikte de Canarische Eilanden, maar wil terug naar Marokko

22 december 2020 - 19:00 - Marokko

©

De jonge Hamza (25) verliet Marokko voor een beter leven in Spanje. Maar hij kwam er algauw achter dat een leven daar veel onzekerheid met zich meebrengt. Na verschillende pogingen gedaan te hebben om Valencia te bereiken, droomt de jonge man nu van een sober leven in Marokko. Op het vliegveld onderhandelt Hamza met de politie om terug te worden gestuurd naar het koninkrijk.

Zoals veel jongeren in Marokko droomde Hamza van een leven in een Europese stad, zodat hij zijn familie zou kunnen onderhouden, meldt de website El Diaro. Hij vertrok op een bootje met andere migranten en riskeerde zijn leven op de Atlantische Oceaan. Voor de reis moest hij 2000 euro lenen van zijn moeder die als naaister werkt in Beni Mellal.

Hamza kwam aan op de Canarische Eilanden en moest voor drie dagen naar een vluchtelingenkamp. Hij heeft drie keer geprobeerd om vanaf de Canarische Eilanden het Spaans vasteland te bereiken. "Ik heb al mijn geld hier opgemaakt en ik ben niet verder gekomen," zegt de gedesillusioneerde jongeman. Hij wil het niet meer proberen en wil weer terug naar Marokko. Hij wenst anoniem te blijven, omdat hij zich tegenover familie en vrienden schaamt dat zijn reis is mislukt.

Hamza is nu vastbesloten om terug naar Marokko te keren. Hij slaapt al dagen op het vliegveld van de Canarische Eilanden in de hoop dat hij wordt teruggestuurd. "In Marokko had ik geen goed leven. Mijn leven was heel bescheiden, maar veel beter dan nu. Ik kwam om mijn levenssituatie te veranderen, maar het is alleen maar verslechterd."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team