Zoeken

Passagiersaantal Charleroi verdubbelt dankzij Marokko

12 augustus 2021 - 19:40 - Wereld

©

De luchthaven van Charleroi in België zag zijn passagiersaantal in juli 2021 verdubbelen in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Dat is vooral te danken aan reizigers naar Marokko, Italië, Spanje, Frankrijk en Griekenland.

De luchthaven van Charleroi registreerde in juli 558.328 passagiers, tegenover 241.234 in dezelfde maand in 2020. In vergelijking met juli 2019, vóór de coronacrisis, ligt dit cijfer nog 31% lager. Maar in de ogen van de beheerders van Brussels South Charleroi Airport (BSCA) zijn dit "de eerste bemoedigende resultaten" sinds maart 2020 en het begin van de coronapandemie.

Lees ook: Ryanair opent nieuwe route Charleroi-Marokko

De luchthaven van Charleroi dankt dit resultaat aan de populairste bestemmingen van de reizigers. De top 5 van bestemmingen in juli van dit jaar waren Italië, Spanje, Frankrijk, Marokko en Griekenland.

Lees ook: Marokko tweede favoriete vliegbestemming België

Deze zomer voert de luchthaven gemiddeld 140 dagelijkse vluchten uit naar meer dan 200 bestemmingen, aldus BSCA in een verklaring. "Juli heeft bewezen dat de vraag naar reizen terug is. Deze zomer werden niet minder dan acht nieuwe routes geopend en deze winter zullen er nog eens acht steden vanaf onze luchthaven worden aangeboden. We moeten deze inspanningen voortzetten om de situatie te stabiliseren en terug te keren naar de normale situatie waar we allemaal naar uitkijken", zegt Philippe Verdonck, CEO van Brussels South Charleroi Airport.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team