Zoeken

Marokko tweede favoriete vliegbestemming België

22 januari 2021 - 14:40 - Marokko

©

Marokko blijft een favoriete vakantiebestemming voor Belgen. Ondanks de wereldwijde gezondheidscrisis door het coronavirus staat het koninkrijk op de tweede plek van beste bestemmingen voor reizigers uit België.

Het Brussels South Charleroi Airport (BSCA) komt met een ranglijst van beste bezochte bestemmingen. Op de eerste plaats staat Spanje, gevolgd door Marokko. Frankrijk, Italië en Portugal komen daarna.

Sinds de pandemie is het aantal vluchten vanaf de Belgische luchthaven flink gedaald. Vorig jaar hebben 2,58 miljoen reizigers gebruik gemaakt van het vliegveld. Dat is 69% minder dan het jaar daarvoor.

In juli en augustus werd er maar een fractie van het jaarlijkse aantal reizigers op het vliegveld verwelkomd, namelijk 35%. In november was dit zelfs slechts 15%. Een lichte stijging werd tijdens de kerstvakantie waargenomen. Toen maakten 124.559 reizigers gebruik van het vliegveld. Toch blijft dat laag vergeleken met 2019. Het is maar 20% van het aantal in dezelfde periode in 2019.

Het jaar 2020 begon voor Brussels South Charleroi Airport relatief goed. De stijgende trend werd echter ernstig verstoord door de wereldwijde gezondheidscrisis. "Het legde een enorme uitdaging aan de luchtvaartbranche en verminderde onze werkzaamheden," meldt Philippe Verdonck, de directeur van BSCA.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team