Zoeken

Marokko in top 5 beste bestemmingen voor Brussels Airport

18 september 2022 - 13:00 - Wereld

©

Het aantal passagiers op de luchthaven Brussels Airport in België, is in augustus fors gestegen, mede dankzij Marokko, één van de vijf meest gevraagde bestemmingen vorige maand.

Tussen vrijdag 1 juli en woensdag 31 augustus verwerkte Brussels Airport ruim 4,4 miljoen passagiers, wat 81% vertegenwoordigt van het passagiersaantal in de zomer van 2019, vóór de gezondheidscrisis. Deze stijging is veel hoger dan verwacht werd door de luchthavenautoriteit.

Lees ook: Brussels Airport-woordvoerster Ihsane deelt vakantietips

De stijging van het aantal passagiers is mede te danken aan het groot aantal Nederlanders die vanwege de problemen op Schiphol, de keuze maakten om vanuit België op reis te vertrekken, maar ook aan de last minut boekingen tijdens de zomerperiode, aldus Brussels Airport in een persverklaring.

Lees ook: Marokko, populaire bestemming op Brussels Airport

Ook het groot aantal passagiers naar Marokko deze zomer waren een meevaller voor de luchthaven. In de twee zomermaanden waren Spanje, Turkije, Griekenland, Marokko, Duitsland, Portugal, de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk de meest gevraagde bestemmingen. Turkije, Griekenland, Marokko en de Verenigde Staten presteerden tevens beter dan in de zomer van 2019.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team