Zoeken

Passagier overlijdt na noodlanding vlucht uit Marokko

5 maart 2023 - 22:00 - Wereld

©

Een vlucht van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling, afkomstig uit Marokko, heeft op donderdag een noodlanding moeten maken op de luchthaven van Zaragoza nadat een passagier een hartaanval had gekregen.

Het vliegtuig, dat met 125 passagiers aan boord onderweg was van Agadir naar Parijs Orly, maakte een noodlanding op de luchthaven van Zaragoza omstreeks 09.00 uur ’s ochtends. Passagiers werden gevraagd om het vliegtuig te verlaten terwijl een medisch team probeerde de 81-jarige Aziatische man te reanimeren, zonder succes.

Lees ook: Man overleden op vlucht Tanger-Amsterdam

Hoy Aragon meldt dat de bejaarde man tijdens de vlucht onwel was geworden en dat de bemanning vermoedde dat het om een hartaanval ging. De piloot besloot daarom om een noodlanding te maken op de luchthaven van Zaragoza, waar de hulpdiensten werden gewaarschuwd.

Lees ook: Ryanair-vliegtuig op weg naar Marokko maakt noodlanding in Barcelona

Na de landing in de Spaanse stad informeerde de piloot de luchtvaartmaatschappij dat hij niet meer in staat was om de vlucht voort te zetten. Het vliegtuig vertrok in de namiddag van Zaragoza met een nieuwe piloot.

Bladna.nl