Zoeken

Links vraagt parlementaire monarchie

8 april 2011 - 16:06 - Marokko

©

"Een koning die regeert maar niet bestuurd" lijkt de samenvatting te zijn van de eisen van de gezamenlijke communiqué genaamd "De verandering die we willen" die 166 Marokkaanse militanten samenbrengt.

Aan hun hoofd een aantal opvallend namen: Mohamed Ben Saïd Aït Idder, voormalig vooraanstaand lid van het "Marokkaanse bevrijdingsleger" (ALM) en bekende politicus, Ahmed Raïssouni, ideoloog van de Beweging van uniciteit en hervorming (MUR) en de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD), en uiteindelijk Khalid Soufiani advocaat en activist voor de mensenrechten.

Bovenaan de lijst van eisen: een einde aan alle vormen van sancties van de staat tegen activisten voor de verandering, de onmiddellijke vrijlating van politieke gevangenen, de arrestatie en berechting van daders van geweld en onderdrukking en volledige vrijheid van meningsuiting.

Deze eisen zijn een antwoord op de gewelddadige interventie van de politie tijdens een aantal vreedzame betogingen die onlangs hebben plaatsgevonden in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team