Zoeken

Oproep voor ontbinding regering Abbas El Fassi

8 april 2011 - 12:45 - Marokko

©

Een petitie die donderdag door diverse Marokkaanse activisten, leden van de Partij Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD) en linksen is ondertekend, roept op tot de ontbinding van de regering van Abbas El Fassi, het Parlement en de formatie van een nationale coalitieregering.

De toespraak gegeven op 9 maart door koning Mohammed VI lijkt de tongen van de politieke klasse en de civiele gemeenschap te hebben losgekregen in Marokko. Het volk en haar vertegenwoordigers streven op dag van vandaag naar een constructief nationaal dialoog over de hervorming van de Grondwet.

De petitie, getiteld "De verandering die we willen", eist ook het recht op te manifesteren en een volledige vrijheid van meningsuiting. De invoering van een economisch en sociaal beleid maakt ook deel uit van de eisen van de ondertekenaars.

De Commissie voor de herziening van de grondwet is alleszins al gestart met een reeks ontmoetingen met politieke partijen en bereidt zich voor voorstellen van NGO’s en vakbonden te bestuderen vooraleer een voorstel van hervorming op 15 juni voor te leggen aan koning Mohammed VI.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team