Zoeken

Paraguay: Marokkaanse donatie van 385.000 euro verdwenen

2 april 2023 - 11:00 - Wereld

©

De Paraguayaanse justitie onderzoekt een mogelijk geval van corruptie binnen het Ministerie van de Vrouw, als gevolg van een controle van het openbaar ministerie op donderdag. Dit onderzoek betreft de verduistering van publieke middelen ter waarde van bijna 3 miljard guaranis, of ongeveer 385.000 euro, die door Marokko werden geschonken.

Het ministerie van de Vrouw had geïnvesteerd in een computerprogramma dat deze donatie moest controleren, maar onderzoek toonde aan dat het programma in werkelijkheid een eenvoudig spreadsheet was, aldus de Paraguayaanse krant ABC Color. Drie stichtingen die gespecialiseerd zijn in de rechten van vrouwen zouden deze hulp moeten beheren, maar de organisaties blijken fictief te zijn. Er werd geen enkel bewijs van hun bestaan gevonden.

Lees ook: [->43679

Het bedrag van de verduisterde fondsen komt overeen met een donatie van de Marokkaanse regering. Het geld was tijdens de ambtstermijn van Nilda Romero aan het hoofd van het ministerie van de Vrouw, tussen 2018 en 2019, gedoneerd. De onregelmatigheden kwamen aan het licht na een audit die door de huidige regering werd uitgevoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team