Zoeken

Vlucht uit Rabat ontsnapt op nippertje aan botsing boven Madrid

10 september 2022 - 10:00 - Wereld

©

Een toestel van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair tussen Rabat en Londen en vier andere vliegtuigen hebben op het nippertje een botsing kunnen voorkomen boven Madrid.

Het incident vond plaats op 3 september. Een Boeing 737-800 van Ryanair UK (in het rood op onderstaande kaart), met registratienummer G-RUKB, dat de vlucht RK-1365 tussen Rabat en Londen verzorgde, en vier andere toestellen, een Airbus A320-200 Nouvelair (geel op de kaart) tussen porto en Djerba, een Boeing 738 G-RUKB dat toestemming had gekrgeen om te landen, een Airbus A320-200 van British Airways (paars op de kaart) tussen Malaga en Londen en een Airbus A320-200 van Vueling, ontsnapten net op tijd aan een botsing in de lucht boven de Spaanse hoofdstad.

Lees ook: Noodlanding vliegtuig uit Marrakech in Spanje

The Aviation Herald bericht dat de vijf toestellen heel dicht bij elkaar kwamen. Een waarschuwing en instructies van de RA Traffic alert and Collision Avoidance System (TCAS), hielp de piloten net op tijd hun koers te wijzigen en een ongeluk met vijf vliegtuigen te voorkomen.

Lees ook: Spanje: vliegtuig op weg naar Marokko stort neer

De toestellen vlogen na het incident gewoon door naar hun bestemmingen. De landing gebeurde probleemloos voor de vijf vluchten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team