Zoeken

Palestina: Marokko verwerpt "deal van de eeuw"

2 oktober 2019 - 15:50 - Marokko

©

Het standpunt van Marokko over Palestina blijft onveranderd. De enige mogelijke oplossing voor het Israëlisch-Palestijns conflict is dat de legitieme rechten van het Palestijnse volk worden gewaarborgd.

"Alle pogingen om de status van Jeruzalem te ondermijnen zijn onaanvaardbaar.", verklaarde Premier Saadeddine El Othmani, tijdens een vergadering van de PJD-partij aan de macht in Marokko.

De meeting vond plaats in Agadir. Het regeringshoofd verklaarde dat hij altijd al het Palestijns volk heeft gesteund. In brieven en verklaringen van Koning Mohammed VI, de Marokkaanse overheid en politici, heeft Marokko ook herhaaldelijk de "deal van de eeuw" verworpen.

Voor Marokko is Al Quds een rode lijn die niet mag worden overschreden. Noch de Koning, noch de bevolking zullen een compromis over dit onderwerp aanvaarden.

El Othmani herinnerde er tevens aan dat Koning Mohammed VI in een brief de Amerikaanse president Donald Trump en aan de secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres, had gewaarschuwd voor de gevolgen van een verplaatsing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem.

De Premier liet ook weten dat hij afgelopen zaterdag de ambassadeur van Palestina in Marokko had ontmoet. De diplomaat zou hem toen hebben bedankt voor de steun van Koning Mohammed VI op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team