Zoeken

"Deal van de eeuw": Israëlische media prijzen "positieve reactie" Marokko

4 februari 2020 - 13:30 - Wereld

©

De positie van Marokko tegenover de "Deal van de eeuw" van de Amerikaanse president Donald Trump, om het Israëlisch-Palestijns conflict op te lossen, werd door Israëlische media geprezen.

Volgens de meeste Israëlische media heeft Marokko "positief gereageerd" op het voorstel van Trump, dit terwijl de meeste andere Arabische landen het "vredesplan" volledig hebben verworpen.

Times Of Israel schrijft ook dat Marokko een belangrijke bondgenoot is van de Verenigde Staten en daarom het voorstel van de Amerikaanse president "apprecieert". Israel National News publiceerde zelfs een verklaring van het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken over het onderwerp.

Marokko heeft volgens deze media, in tegenstelling tot andere Arabische landen, een "evenwichtig standpunt" ingenomen.

De Marokkaanse autoriteiten hadden in een verklaring gepleit voor het behoud van het status van Jeruzalem. Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken herinnerde er ook aan dat Marokko zich hield aan de "Oproep van Al Quds" die eind maart vorig jaar door Koning Mohammed VI en Paus Franciscus werd ondertekend. Deze oproep eist dat "de toegang van de gelovigen tot de drie monotheïstische religies wordt gerespecteerd" en stelt dat "het recht van aanbidding voor elke gelovige een onveranderlijk recht is".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team