Zoeken

Spaanse overheid verantwoordelijk gehouden voor zelfmoord Hamza

2 januari 2021 - 20:00 - Wereld

©

Afgelopen maandag is er voor een Spaanse overheidsgebouw in Gerona gedemonstreerd na de zelfmoord van een minderjarige migrant. De demonstranten houden de overheidsdienst DGAIA verantwoordelijk voor zijn dood.

Hamza Louazqui pleegde zelfmoord. Demonstranten houden de overheidsdienst DGAIA verantwoordelijk voor zijn dood. De jongen was een illegale immigrant en kreeg volgens de demonstranten niet de correcte hulp. De jongen zou wanhopig zijn geweest en zag de dood als enige uitweg.

Ongeveer 300 mensen kwamen op de been. Zij hadden spandoeken bij zich met de slogans ‘Wij zullen je niet vergeten’ en ‘DGAIA verantwoordelijk’, meldt El Español. De oproep om te protesteren werd gedaan op het platform van Girona Acull met de hulp van een antidiscriminatie beweging. Volgens hen jaagt overheidsinstelling DGAIA jongeren de straat op met geen enkel vooruitzicht.

De komende dagen zullen de organisaties een lijst opstellen van jongeren die uit Catalaanse opvanghuizen de straat op zijn gestuurd. Met de hoop dat DGAIA de jongeren onder druk weer zal opvangen. De overheidsdienst ontkent alle aantijgingen en zegt dat Hamza zo goed mogelijk werd begeleid in de afgelopen jaren en dat hij werd geholpen bij een aanvraag voor een verblijfsvergunning.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team