Zoeken

Families van door Marokkaanse marine gedode Spaanse jongeren eisen gerechtigheid

2 juli 2021 - 19:00 - Wereld

©

Familie en vrienden van Emin en Pisley uit Melilla eisen gerechtigheid voor de dood van de Spaanse jongeren. In 2013 werden de jonge mannen door de Marokkaanse marine gedood. Afgelopen maandag werd er in Melilla een demonstratie gehouden.

De demonstranten verzamelden zich voor het stadhuis van Melilla en eisten gerechtigheid voor Emin en Pisley, meldt medium Melilla Hoy. De Marokkaanse marine is volgens de demonstranten schuldig aan het overlijden van de twee Spaanse mannen. Ook zouden de Spaanse en Marokkaanse regeringen nauwelijks hebben gereageerd op de moorden op Emin en Pisley. Er werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de jongemannen.

Uit de autopsie die op 31 oktober 2013 is uitgevoerd door de Spaanse autoriteiten is gebleken dat de twee jongemannen eerst waren mishandeld en vervolgens waren doodgeschoten. Deze lezing zou volgens de Marokkaanse autoriteiten niet correct zijn.

Op 4 november 2013 kwam er vanuit Marokkaanse zijde een verklaring. De mannen zouden geen gehoor hebben gegeven aan de bevelen van de Marokkaanse marine. Er zouden vijf waarschuwingsschoten zijn afgevuurd door de koninklijke marine, alvorens er gericht op de jongeren werd geschoten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team