Zoeken

Overbevolking in Marokkaanse gevangenissen bereikt ruim 320%

10 augustus 2017 - 12:09 - Marokko

©

De situatie in Marokkaanse gevangenissen gaat snel achteruit. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het Marokkaans observatorium voor gevangenissen OMP.

In zijn jaarlijks rapport stelt het OMP dat het merendeel van de gevangenissen in het land overbevolkt zijn, zoals in Marrakech waar de overbevolking 328 procent bereikt. In Nador is dat bijvoorbeeld 245 procent en in Souk Larbaa 190 procent.

Marokko heeft op dit moment 82 gevangenissen, waarvan slechts twee niet overbevolkt zijn, met name de landbouwgevangenis van Zaïo en het Centrum voor hervorming en onderwijs in Salé met een bezettingsgraad van 85 en 82 procent.

Nog zorgwekkender is dat 40 procent van de gevangenen in Marokko in voorwaardelijke hechtenis zijn, wat voor onenigheden zorgt tussen de gevangenisverantwoordelijken en mensenrechtenorganisaties.

Vermeldenswaardig is dat ruim 460 klachten gericht op de slechte levensomstandigheden, misbruiken, geweld, verplaatsingen naar andere gevangenissen, verbod op bezoeken en de toegang tot gezondheidszorg, onderwijs of beroepsonderwijs werden ingediend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team