Zoeken

Gevangenisadministratie bevestigt hongerstaking Rif-activisten

26 september 2017 - 19:00 - Gemeenschap

©

De gevangenisadministratie DGAPR heeft eindelijk toegegeven dat een aantal gevangenen van de Hirak protestbeweging in hongerstaking zijn gegaan.

Volgens de DGAPR zijn drie demonstranten in hongerstaking. Alle drie zouden de afdeling schriftelijk op de hoogte hebben gebracht van hun hongerstaking. Een eerste demonstrant zou op 20 september in hongerstaking zijn gegaan en de twee anderen op 25 september. Volgens Marokkaans media gaat het om Nabil Ahamjik, Rabii Ablak en Mohamed Jelloul.

Het observatorium van Marokkaanse gevangenissen OMP stelt echter dat een dertigtal demonstranten in gevangenissen in Casablanca, Fez, Taza en Taourirt in hongerstaking zijn gegaan en dat hun gezondheidstoestand zorgwekkend is. Volgens het OMP zijn 37 activisten sinds een tiental dagen in hongerstaking.

De DGAPR laat echter weten dat “31 gevangenen de maaltijden die hen door hun families worden gebracht eten” en dat geen één van hen “de administratie schriftelijk op de hoogte heeft gebracht van een hongerstaking”. De afdeling stelt tevens dat “bloeddruk-, bloedglucose- en gewichtsproeven aantonen dat ze geen hongerstaking zijn begonnen”.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team