Zoeken

Oumi Rayane viert wereldtitel van haar grote liefde, Remco Evenepoel

26 september 2022 - 15:00 - Sport

©

Het is weer feest in Schepdaal. Remco Evenepoel is in Australië wereldkampioen wielrennen geworden. Twee weken geleden won hij de Vuelta. Zijn Marokkaanse verloofde Oumi Rayane was er niet bij in Australië, maar zat voor het scherm in Schepdaal en zag hoe Remco de trui pakte.

Het duurde niet lang voordat het feest begon met Oumi in de regenboogtrui. De band tussen de twee is sterk omdat ze elkaar al lang kennen. Een van zijn vroegere fysio- en osteopaten uit het naburige dorp verklapte onze redactie dat ze al sinds de kleuterschool bevriend zijn.

Lees ook: Remco Evenepoel viert overwinning Vuelta met Marokkaanse verloofde

Na een solo van meer dan 20 kilometer kwam Remco over de finish en werd op 22-jarige leeftijd wereldkampioen. Hij is bijna de jongste wereldkampioen die België ooit heeft gehad; de ongelukkige en veel te vroeg overleden Jempy Monseré was iets jonger.

Velen noemen Remco al "Eddy" Evenepoel, naar het voorbeeld van de "kannibaal" Eddy Merckx, die zijn carrière ook vrij jong begon. Hij won vijf keer de Ronde van Frankrijk en vijf keer de Ronde van Italië. Hij trok de wereldtrui drie keer aan.

Lees ook: Lance Armstrong op huwelijksreis in Marrakech

Remco zal niet deelnemen aan de Ronde van Lombardije om met zijn trui te pronken. Hij gaat met Oumi trouwen. Het jonge talent wordt nu al een wonderkind genoemd. De vraag is nu: in hoeveel truien zullen we Oumi nog zien feestvieren?

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team