Zoeken

Barcelona: zeven arrestaties in onderzoek naar moord Marokkaan

16 februari 2023 - 08:00 - Wereld

©

De Catalaanse politiemacht Mossos d’Esquadra heeft dinsdag zeven personen met de Dominicaanse nationaliteit gearresteerd. Het betreft de vermoedelijke daders van de dodelijke steekpartij op een jongeman van Marokkaanse afkomst in Barcelona in oktober.

De zeven jongeren, waaronder twee minderjarigen, werden gearresteerd in Horta, Sant Andreu, Nou Barris en Sant Martí. De gebeurtenissen dateren van 30 oktober, toen een aantal klanten van discotheek Brisas in een vechtpartij verwikkeld raakten. Daarbij werden twee jonge Marokkanen aangevallen met een mes. Een van hen overleed op straat aan zijn verwondingen en de ander werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, schrijft Sport.

Lees ook: Koelbloedige moord op Marokkaan in Barcelona

Op videobeelden die door klanten van de discotheek werden gemaakt, is het slachtoffer te zien dat uiteindelijk aan zijn verwondingen bezweek, terwijl hij op de stoep lag en met grote moeite kon ademhalen. De Marokkaan werd omringd door verschillende getuigen, waarvan sommigen waarschuwden dat hij zou sterven. Hij overleed een paar minuten later voor hun ogen, zonder dat één van hen om hulp riep of hem te hulp schoot.

Een dag na de moord arresteerde de Mossos een 19-jarige man voor zijn vermeende betrokkenheid bij de feiten. Op dat moment hadden de onderzoekers niet genoeg informatie om zijn betrokkenheid bij de zaak vast te stellen. Na een onderzoek van vier maanden, werden dinsdag zeven andere verdachten gearresteerd. Het onderzoek naar de oorzaken van de fatale steekpartij wordt voortgezet.

Lees ook: Spanje: neergestoken Marokkaan in kritieke toestand

Volgens de eerste resultaten van het onderzoek zouden de twee slachtoffers geprobeerd hebben om één van de klanten van de club aan te vallen. Dat zou tot de gewelddadige reactie geleid hebben van verschillende familieleden van laatstgenoemde. Maar de rechercheurs geloven niet dat de verdachten lid waren van een crimineel netwerk. De nachtclub Brisas is regelmatig het toneel geweest van gewelddadige confrontaties en zelfs van twee moorden, in februari 2018 en oktober 2022. Het gebouw zal door het stadsbestuur van Barcelona worden gesloopt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team