Zoeken

Oud-Spaans international bekeert zich tot islam

25 februari 2024 - 19:30 - Sport

©

De voormalige Spaanse international José Ignacio Peleteiro, beter bekend als Jota, heeft zich bekeerd tot de islam. De 32-jarige voetballer leerde over de islam door zijn vriend Faisal Buresli, een voormalig international van Koeweit.

In een video op sociale media is te zien hoe Jota de Shahadah uitspreekt, de islamitische geloofsbelijdenis. "Ik voel me erg gelukkig en sterk," zei Jota in een interview met Al Qabas. "Ik beleef de beste periode van mijn leven. Ik hou enorm van zijn familie [de familie van Buresli]."

Lees ook: Amerikaanse MMA-ster Amber Leibrock bekeert zich tot de islam

Volgens Buresli besloot Jota in 2023 om naar Koeweit te reizen om kennis te maken met de Koeweitse samenleving. "Twee maanden geleden sprak hij me aan en vertelde hij me dat hij zich wilde bekeren," aldus Buresli. "Ik had dit niet van hem verwacht, dus ik was best verbaasd."

Lees ook: Duitse voetballer Robert Bauer bekeert zich tot de Islam

Jota speelde voor diverse clubs in Spanje en Engeland, waaronder Celta Vigo, Eibar, Alaves, Brentford, Birmingham City en Aston Villa. In 2014 won hij met SD Eibar de Segunda División, de Spaanse tweede divisie. Hij beëindigde in oktober 2022 zijn profcarrière. Hij was op het punt om te tekenen bij een club in de Saoedische competitie, maar besloot zich op zijn nieuwe leven als moslim te focussen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team