Zoeken

Mounia doodgestoken tijdens wandeling met baby in België

2 juni 2021 - 12:40 - Wereld

©

Mounia Ouyahia werd zondag rond 20.30 uur neergestoken op straat in de Brusselse gemeente Evere. Dat bevestigt het Brusselse parket. De baby waarmee ze aan het wandelen was, is ongedeerd. De vermoedelijke dader werd zondagavond opgepakt, hij staat bekend voor meer dan 25 misdrijven en lijkt het slachtoffer niet te kennen.

De 36-jarige moeder van drie kinderen was met haar twee maanden oude baby in een kinderwagen onderweg naar huis. Ze had net haar broer bezocht die op een steenworp van haar huis woont. Wanneer zij besluit om bij de bakker te stoppen, doorkruist zij een klein park. Daar werd ze na een woordenwisseling neergestoken ter hoogte van de nek met een "snijdend voorwerp". De moeder werd afgevoerd naar het ziekenhuis waar ze later overleed aan haar verwondingen.

"Hij liep een paar meter achter haar op het trottoir," vertelt Sara, een vriendin van Mounia’s broer die in nauw contact staat met de familie, aan Het Laatste Nieuws. "De familie is overstuur. Hun wereld valt uit elkaar. Mounia had geen schijn van kans. En de dader is een volslagen vreemde. Waarom heeft deze man zo’n daad begaan? Hoe kon zoiets gebeuren?" Dit zijn vragen die voorlopig onbeantwoord blijven.

Zondagavond werd, mede dankzij de aanwezigheid van een helikopter, een verdachte gearresteerd. Volgens Sudpresse, staat de 21-jarige verdachte Andy K. bekend bij de politie voor meer dan 25 overtredingen. Hij heeft geen band met het slachtoffer en lijdt aan mentale problemen. Onderzoekers zijn er echter nog niet zeker van dat hij de dader van de moord is. Maandagmiddag werd er nog gezocht naar het moordwapen.

Mounia had geen vijanden, zegt haar familie. Ze is geboren in Marokko en wijdde haar leven aan haar drie kinderen. "Haar man ging werken en Mounia zorgde thuis voor de kinderen. Ze waren 11 en 9 jaar oud, de jongste was pas twee maanden oud. Ze leidden een rustig en gelukkig leven. Ze zijn nooit iemand tot last geweest. Het is zo triest. Deze moord is een voorbeeld van zinloos geweld. De verdachte wordt binnen de periode van 48 uur van vrijheidsberoving ondervraagd door de onderzoeksrechter", aldus het Brusselse parket. Pas dan zal de rechter beslissen of er genoeg bewijs is om hem in hechtenis te houden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team