Zoeken

België brengt hulde aan doodgestoken Marokkaanse Mounia

5 juni 2021 - 17:00 - Wereld

©

De Brusselse gemeente Evere heeft op donderdag 3 juni een herdenkingsceremonie georganiseerd ter nagedachtenis van Mounia, een 36-jarige Marokkaanse vrouw, die op zondag 30 mei op straat door een onbekende werd doodgestoken. Deze ceremonie werd bijgewoond door haar familie, vrienden, maar ook gewone burgers.

Allen rouwden om een vrouw die geen vijanden had en een rustig leven leidde met haar drie kinderen. Op zijn Facebook-pagina betuigde de burgemeester opnieuw zijn steun en die van het college en de gemeenteraad aan de familie, echtgenoot en kinderen van Mounia.

Op zondag 30 mei, rond 19.40 uur, werd Mounia, terwijl ze met haar baby in een kinderwagen over straat liep, in haar nek gestoken op het kruispunt van de Rue des Deux Maisons en de Avenue du Cimetière de Bruxelles in Evere. De verdachte, Andy K., is een 21-jarige man die bij de politie bekend is voor meer dan 25 strafbare feiten en lijdt aan psychische problemen. Hij werd zondagavond gearresteerd en had geen band met Mounia, meldt Sudpresse.

Op dinsdag werd Andy gehoord door de rechter-commissaris en beschuldigd van moord. Daarna is hij onder arrest geplaatst. Rechercheurs voeren op dit moment een onderzoek uit.

Bladna.nl