Zoeken

Brusselse politie gebruikt luidsprekers voor info over vliegtickets naar Marokko

25 juni 2021 - 11:20 - Wereld

©

De Facebookpagina Belgika Bel Visa plaatste op 15 juni een video waarop te zien is dat de politie in een Brusselse straat via luidsprekers laat weten dat er geen vliegtickets meer beschikbaar zijn van Royal Air Maroc voor Marokko. Knack deed een factcheck naar de video die echt blijkt te zijn.

Op een facebookpagina die populair is bij de Marokkaanse gemeenschap in België, werd op 15 juni, de dag van de hervatting van de vluchten naar Marokko, een video geplaatst met een rij stilstaande mensen op straat en een politiewagen. In het Frans horen we de volgende tekst in de audio van de video: "Om u te informeren: bij dit agentschap zijn er geen tickets meer voor Royal Air Maroc. Er zijn geen tickets meer voor Royal Air Maroc. De enige beschikbare tickets zijn van andere vliegtuigmaatschappijen." Volgens het bijschrift van de video gaat dit om een waarschuwing van de Belgische politie, maar het is onduidelijk of deze bewering klopt.

Lees ook: Aanbiedingen Royal Air Maroc binnen recordtijd uitverkocht

Knack achterhaalde de locatie van de beelden en zocht die op aan de hand van Google Maps. Via Google Streetview ontdekten ze dat het reisagentschap MT Travel zich in die straat bevindt. Op de website van MT Travel zagen zij dat dit reisbureau ook vliegtickets aanbiedt van Royal Air Maroc. Na contact met de lokale politie van Brussel, kregen zij van perswoordvoerder Ilse Van de keere te horen "dat de politie via een boodschap de aanwezigen heeft verwittigd dat er geen tickets meer waren voor degenen die wilden boeken bij de maatschappij Royal Air Maroc".

De politie wilde vermijden dat mensen onnodig wachtten in een lange rij waarin de coronaregels moeilijk na te leven waren. "Gezien de aankondiging van de koning van Marokko om het reizen mogelijk te maken tegen betaalbare prijzen, zagen we dat veel mensen in de file stonden aan het agentschap in de Fransmanstraat. Bedoeling was om mensen niet onnodig te laten wachten in de rij waarin ze dicht bij elkaar stonden, en zo een nodeloos besmettingsrisico te vermijden", zegt Van de Keere.

Lees ook: Royal Air Maroc verlaagt ticketprijzen op aandringen van Mohammed VI

De beelden kaderen in het recente nieuws met betrekking tot de prijzen van vliegtickets bij Royal Air Maroc. Koning Mohammed VI gaf op zondag 13 juni alle transportbedrijven instructies om redelijke prijzen te hanteren voor leden van de Marokkaanse diaspora. Knack zag ook dat de nieuwssite bladi.net meldde dat die koninklijke mededeling tot wachtrijen leidde aan het Brusselse kantoor van Royal Air Maroc.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team