Zoeken

Ouarzazate bereidt zich voor op de komende koudegolf

24 november 2020 - 15:00 - Marokko

©

De provinciale toezichtcommissie verantwoordelijk voor het toezicht op de lokalisaties die door de koudegolf worden bedreigd in de provincie Ouarzazate, presenteerde een plan van aanpak om de bevolking te helpen.

Het plan bestaat uit verschillende maatregelen om ervoor te zorgen dat de bevolking die al zwaar wordt getroffen door de coronaviruspandemie, zich geen extra zorgen hoeft te maken over de koudegolf. Omar Ben Ikken, de provinciale directeur voor facilitering, zegt dat er regelingen zijn getroffen voor 13 sneeuwruimers. Dit komt bovenop andere steunmaatregelen waarover er eerder een beslissing werd genomen, meldt 2M.

Het provinciale bestuur voor Volksgezondheid, is van plan om mobiele eenheden met verschillende medische diensten te voorzien, zei directeur Badia El Abdellaoui. Deze eenheden zullen de missie hebben om mensen te voorzien die zich in moeilijk toegankelijke gebieden bevinden. Daarnaast zullen er ook basisbenodigdheden worden uitgedeeld.

Youssef Bourras, provinciaal directeur van het nationaal onderwijs, legt uit dat er tot dusver 226 ton brandhout en dekens zijn uitgedeeld. De overheden maken zich zorgen over de koude periode die midden in de Covid-19-pandemie plaatsvindt en doen hun uiterste best om de bevolking te ondersteunen, specificeert dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team