Zoeken

Marokkaanse veiligheidsdienst DGSN koopt 600 voertuigen

25 november 2020 - 11:00 - Marokko

©

Er zijn 660 nieuwe voertuigen ter beschikking gesteld van de centrale- en de gedecentraliseerde diensten van Marokkaanse veiligheidsdienst DGSN. De voertuigen maken deel uit van hun plan om het wagenpark en het materieel te vernieuwen en uit te breiden. De toewijzing van deze voertuigen moet de diensten in staat stellen om hun missie voor de vrede en de veiligheid van burgers op een goede manier te vervullen.

De dotatie omvat bedrijfsvoertuigen specifiek voor de crisis-politie en andere veiligheidseenheden, SUV’s voor interventies, lichte voertuigen, quads, motoren en vrachtwagens voor de nationale cavalerie en voor de brigades die zich bezighouden met cynotechnische opsporingen, meldt de DGSN in een persbericht. Er zijn ook bussen aangekocht met een capaciteit van 11 tot 21 zitplaatsen, voor het vervoer van ambtenaren tijdens hun officiële en reguliere missies, alsook vrachtwagens voor mobiele eenheden voor wetshandhaving, 36 ambulances en drie sleepwagens.

In een persbericht zegt de DGSN dat ze hebben ingezet op het verstrekken van voertuigen die passen bij de aard van de taken van de verschillende veiligheidsdiensten. Met name de voertuigen die specifiek zijn voor de crisis-politie en de andere interventie eenheden, de terreinwagens om in te grijpen in allerhande situaties, lichte voertuigen, quads en motoren. Maar ook vrachtwagens voor de nationale cavalerie en voor de cynotechnische brigades met de getrainde politiehonden.

De mobiele eenheden beschikken ook over 14 waterkanonnen uitgerust met bewakingscamera’s en een systeem voor de registratie van interventies. Daarbij komen ook nog eens machines om de weg vrij te maken van obstakels, evenals andere geavanceerde apparatuur om interventies op afstand uit te kunnen voeren.

Naast de modernisering van het wagenpark, beoogt de DGSN met de aankoop van deze voertuigen een snelle dienstverlening aan burgers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team