Zoeken

Stranden Agadir mogen terug open

15 oktober 2020 - 20:20 - Marokko

┬ę

De lokale overheden hebben nieuwe versoepelingsmaatregelen aangenomen voor het gebied van Agadir-Ida Outanane. Ze zijn tot het besluit gekomen om de stranden in de hele regio opnieuw te openen.

In een verklaring geeft de prefectuur aan dat ze daarnaast ook toestemming geven voor de opening van restaurants en de markt "Souk El Had", die respectievelijk hun deuren moeten sluiten om 23.00 uur en 19.00 uur. Doel is om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen.

De autoriteiten nodigen de lokale bevolking ook uit om zich te mobiliseren in de strijd tegen deze pandemie, om de hervatting van economische en sociale activiteiten mogelijk te maken. De bewustmakingscampagnes gaan gewoon verder, met een versterking van de handhaving, om ervoor te zorgen dat iedereen de preventieve maatregelen naleeft.

De toename van nieuwe besmettingen dwong de lokale overheden in september om de openbare parken, stranden en markten te sluiten voor een periode van 15 dagen. Deze beslissing kreeg unanieme steun en werd verwelkomd door de bevolking.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team