Zoeken

Ouarzazate: geen hotels, geen films!

6 april 2024 - 15:00 - Marokko

©

De filmindustrie in Ouarzazate, de "Hollywood van Afrika", staat op het spel door een tekort aan hotels. Vijf internationale filmproducties zijn onlangs stilgelegd vanwege de sluiting van verschillende hotels in de stad.

Abderrahman Drissi, lid van de Haraki-groep in het Marokkaans parlement, bracht dit probleem ter sprake tijdens een vergadering van de commissie toerisme. Hij benadrukte dat de filmindustrie cruciaal is voor de hotelsector. "De filmindustrie draagt bij aan een hoger aantal hotelovernachtingen en creëert werkgelegenheid voor figuranten en technici."

Lees ook: Ontploffing op set Gladiator 2 in Marokko

Het parlementslid stelde dat tijdens de opnames van "Gladiator 2" alle hotels in Ouarzazate volgeboekt waren. "Ik daag iedereen uit om Marokko beter toeristisch te promoten dan de film Gladiator, die in Ouarzazate werd gefilmd," voegde hij toe. De ontploffing op de set van "Gladiator 2" had ook bijna tot een vertrek van de filmploeg geleid. Volgens Drissi overwoog regisseur Ridley Scott om Ouarzazate te verlaten vanwege de veiligheidsproblemen.

Lees ook: Opnames Netflix-serie ’Outer Banks’ in Essaouira

De vertraging in het verlenen van vergunningen voor filmopnames is een ander probleem dat Ouarzazate parten speelt. Drissi drong er bij de minister van Jeugd, Cultuur en Communicatie op aan om het voorbeeld van Jordanië te volgen en de vergunningsprocedure te versnellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team