Zoeken

Controversieel bezoek van Saad Lamjarred aan Fez

10 november 2020 - 11:40 - Gemeenschap

©

Het bezoek van de Marokkaanse zanger Saad Lamjarred aan Fez, om binnenlands toerisme te promoten, is niet naar de zin van PJD-mandataris Mohammed El Harti. Hij aarzelt niet met kritiek op de Regionale Raad voor Toerisme (CRT).

“Het Marokkaanse Nationale Bureau voor Toerisme financiert iemand zonder enige legitimiteit. Door het uitnodigen van een controversiële Marokkaanse zanger die alle geloofwaardigheid en legitimiteit heeft verloren, leidt de stad nu ook imagoschade op." Hij richtte zich met deze opmerking rechtstreeks tot de minister van Toerisme, Nadia Fettah Alaoui, tijdens de vergadering van de commissie voor productiesectoren in de Kamer van vertegenwoordigers.

De reactie van de CRT in Fez liet niet lang op zich wachten. In een verklaring op haar officiële Facebook-pagina heeft de instelling de uitnodiging formeel ontkend. Ze leggen uit dat de zanger met enkele familieleden in een pension in de stad verbleef, zonder campagne te voeren voor de promotie van binnenlands toerisme.

Maar de publicatie van een foto met daarop Jawhar Mhammed Yassir, president van de CRT van Fez en Selma Alaoui Mdaghri, communicatiemanager van deze raad, die een geschenk overhandigen aan Saad Lamjarred, zorgt voor het verderleven van de controverse.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team