Zoeken

Marokkaanse overheid lanceert label voor veilige hotels

17 oktober 2020 - 18:10 - Marokko

©

Het ministerie van Toerisme heeft het "Veilig Welkom" -label in het leven geroepen. Het keurmerk wordt toegekend aan Marokkaanse hotels die voldoen aan de eisen om elk risico op Covid-19-besmetting te voorkomen en te beheersen. Het label is ontwikkeld door Bureau Veritas en haar partner Wellhospitality.

Het doel van het nieuwe label "Welkom Veilig" is om het concurrentievermogen van hotels te versterken en hen te betrekken bij de verbetering van de hygiëne en gezondheidsbeveiliging. Hiermee moet de sector tegemoet komen aan de verwachtingen van nationale en internationale toeristen, zegt het ministerie van Toerisme in een verklaring.

Dit label moet ervoor zorgen dat Marokko bekend komt te staan als een veilige en gezonde bestemming voor toeristen. Het keurmerk zal van toepassing zijn tijdens de gezondheidscrisis en regelmatig worden bijgewerkt op basis van nieuwe wetenschappelijke aanbevelingen.

Via het digitale platform www.welcomesafely.ma zullen de hotels en hostels die het keurmerk mogen dragen, ondersteuning krijgen bij het implementeren van de gezondheidsmaatregelen en op de hoogte worden gehouden van de meest recente aanbevelingen. Na registratie kunnen de ondernemers via deze website evalueren in hoeverre zij al aan de normen van het label voldoen en wat zij nog moeten doen om de overige doelen te halen.

De vestigingen krijgen ook gratis trainingen en capaciteitsopbouw voor al hun personeel aangeboden, zowel in het Frans als in het Arabisch. Het ministerie van Toerisme roept alle hoteliers in Marokko op om zich op de website te registreren zodat zij hun bedrijfsvoering zo snel mogelijk aan kunnen passen en het label kunnen bemachtigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team