Zoeken

Ottman Azaitar 26 keer getest op doping

11 november 2022 - 16:00 - Sport

©

Ottman Azaitar, Marokkaans MMA kampioen, onthult dat hij 26 dopingtests moest ondergaan omdat hij een tas op het balkon van zijn hotel tijdens het "Fight Island Abu Dhabi 2021" had achtergelaten. Zijn volgende gevecht is morgen, zaterdag 12 november, tijdens UFC 281 in Madison Square Garden in New York.

Hoewel vechters geen fysiek contact met de buitenwereld mochten hebben tijdens hun verblijf voor "Fight Island Abu Dhabi 2021" als onderdeel van UFC 257, hadden Ottman Azaitar en zijn team een persoon van buitenaf geholpen om in hun kamer te komen. Dit was in strijd met het gezondheidsprotocol van de UFC. Bovendien had deze persoon een tas achtergelaten op het balkon van het hotel van de Marokkaanse kampioen.

Lees ook: UFC sluit Ottman Azaitar uit na overtreding coronaregels

"Ik was helemaal niet betrokken bij het hele gebeuren," zegt Ottman Azaitar. De inhoud van de tas wekte nieuwsgierigheid op. Voor het Amerikaanse antidopingagentschap was het incident aanleiding om Azaitar in 2021 maar liefst 26 keer te testen. Dit jaar werd hij slechts zes keer getest.

Volgens de Marokkaanse kampioen had de man iets in zijn tas. "Ik was bang dat ze zouden denken dat er iets gevaarlijks in zat, maar ze dachten echt dat het verboden stoffen waren. Daarom werd ik 27 keer getest vorig jaar. Het is heel vreemd." De manager van de Marokkaanse atleet onthulde later in een interview met MMA Underground dat de tas vol zat met aardappelen.

Lees ook: Ottman Azaitar slaat tegenstander knockout in 93 seconden (video)

De Marokkaanse MMA-kampioen betaalde een zware prijs voor zijn overtreding van het gezondheidsprotocol van de organisatie: hij werd geschorst. Zijn gevecht tegen Matt Frevola op UFC 257 werd de facto geannuleerd. In februari gaf de UFC Ottman een tweede kans. Het gevecht vindt plaats op zaterdag 12 november tijdens UFC 281 in Madison Square Garden in New York.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team