Zoeken

Record toeloop Wereld-Marokkanen in Spaanse havens

20 juli 2022 - 19:40 - Marokko

©

In de vijf Spaanse havens die voor Operatie Marhaba 2022 zijn geselecteerd, zijn al meer dan 634.606 Europese Marokkanen en 153.934 voertuigen gepasseerd. In vergelijking met de vorige editie van de operatie in 2019 betekent dat een toename van 34,2% in het aantal reizigers en een toename van 47% in het aantal voertuigen.

Wat deze Operatie Marhaba 2022 betreft, worden meer dan 3,6 miljoen wereld-Marokkanen en 800.000 voertuigen verwacht tijdens de vertrekfase (juni-juli) en de retourfase (augustus-september). Op 8, 9 en 10 juli, vooravond en dag van Eid ul-Adha in Marokko, was de toevloed van voertuigen bijzonder groot. Er wordt nog een periode met veel verkeer verwacht eind juli en begin augustus, wanneer het einde van de heenfase en het begin van de retourfase samenvallen, aldus de prognoses van de regeringsdelegatie in Andalusië.

Lees ook: Wereld-Marokkanen tanken massaal bij benzinestation van Oiartzun

De havens van Algeciras en Tarifa zijn, wegens hun nabijheid tot Tanger en Sebta, goed voor bijna 75% van het verkeer. Algeciras alleen al is goed voor bijna 65% van het verkeer uit de Andalusische havens. Bij deze "historische" Marhaba-operatie bieden zeven rederijen met 33 schepen verbindingen aan tussen Spaanse en Marokkaanse havens. Tickets moeten dit jaar gekocht worden vóór men de havens binnengaat, maar op drukke dagen is het mogelijk tickets te ruilen tussen rederijen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team