Zoeken

Opening grens Marokko-Algerije hangt enkel van Algerijnse regering af

13 maart 2018 - 10:40 - Marokko

©

Na Lakhdar Brahimi vorige week heeft ook Mohcine Belabbas, voorzitter van de Algerijnse RCD-partij, over de opening van de grenzen tussen Marokko en Algerije gesproken. Volgens hem hangt deze opening enkel af van de Algerijnse regering.

In een verklaring aan TSA vertelde Belabbas dat "de opening van de Algerijns-Marokkaanse grenzen grotendeels afhangt van de Algerijnse regering. Een consensus voor hun heropening bestaat onder Algerijnse politieke actoren van de oppositie en zelfs onder bekende Algerijnse diplomaten. Lees gewoon de uitspraken van Lakhdar Brahimi of Halim Benatallah over het onderwerp om het te beseffen.".

Voor Mohcine Belabbas, "vereist de opening uiteraard gesprekken tussen de leiders van de twee landen om de samenwerking te bespreken en de grens te beveiligen tegen de criminaliteit en mensenhandel die met de sluiting is toegenomen.".

Een week geleden liet Lakhdar Brahimi, Algerijnse diplomaat en voormalige speciale gezant van de VN in Irak en Afghanistan, al weten dat, als het enkel van Abdelaziz Bouteflika afhing, de grenzen al open zouden zijn.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team