Zoeken

Mars voor opening Marokkaans-Algerijnse grenzen

19 juli 2019 - 09:40 - Marokko

©

Op maandag 22 juli 2019 zal een nieuwe mars worden georganiseerd voor de opening van de landgrenzen tussen Marokko en Algerije.

De initiatiefnemers hebben via Facebook een oproep gedaan op Marokkaanse en Algerijnse burgers om massaal aan de mars om 23 uur deel te nemen.

Volgens de organisators is de opening van de grenzen, die al sinds 1994 gesloten zijn, noodzakelijk en zal het enkel voordelen met zich meebrengen voor de volkeren van beide landen.

Aanleiding van de mars is de recente viering door Marokkaanse supporters van de kwalificatie van Algerije voor de finale van de Afrika Cup 2019. "Het is tijd voor de volkeren om te tonen dat ze de opening van de grenzen wensen, dit in het belang van beide volkeren", leest men op Facebook.

Aan beide kanten van de grens werd de kwalificatie van de Fennecs uitbundig gevierd. Marokkaanse supporters staken zelfs de gesloten grenzen over om met hun Algerijnse broeders te feesten. Dit leidde tot een besluit van de Marokkaanse autoriteiten om de wegen naar de grenzen tijdelijk te sluiten en zo incidenten te vermijden tijdens de finale van het kampioenschap tussen Algerije en Senegal op vrijdag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team