Zoeken

Opening nieuw consulaat in Laayoune

29 juli 2021 - 16:20 - Marokko

©

Malawi heeft de opening aangekondigd van een nieuw consulaat in Laayoune, in de zuidelijke provincies van Marokko. De informatie werd dinsdag in Rabat bekendgemaakt, tijdens een bezoek van de Malawische minister van Buitenlandse Zaken Eisenhower Nduwa Saxon Mkaka.

Tijdens zijn bezoek ontmoette de Malawische bewindsman zijn Marokkaanse ambtgenoot Nasser Bourita. Beide ministers verklaarden tijdens een gezamenlijke persconferentie dat Marokko en Malawi hun bilaterale betrekkingen willen ontwikkelen en meer willen gaan samenwerken op het gebied van landbouw en professionele opleiding.

Lees ook: Egypte weigert consulaat in Laayoune te openen

"Malawi heeft vandaag besloten om een consulaat in Laayoune te openen. Het wordt de 24e vertegenwoordiging van het land in de wereld en het 18e consulaat in een Afrikaans land", verklaarde Nasser Bourita tijdens de perspunt.

Eisenhower Nduwa Saxon Mkaka liet weten dat zijn land de soevereiniteit van Marokko over de Sahara en de territoriale integriteit van het koninkrijk steunt en zal blijven steunen. Hij bedankte ook Koning Mohammed VI voor de medische hulp die door Marokko aan een twintigtal landen in Afrika werd toegekend in de strijd tegen de coronapandemie.

De Malawische minister prees daarnaast de inzet van Marokko in de strijd tegen Covid-19 en de binnenkort startende productie van vaccins tegen het coronavirus in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team