Zoeken

Egypte weigert consulaat in Laayoune te openen

10 februari 2021 - 20:00 - Marokko

©

De Egyptische ambassadeur in Algerije heeft de geruchten ontkend volgens welke zijn land zou overwegen om een consulaat te openen in Laayoune. Aymen Mouchrifa bevestigde opnieuw het standpunt van Egypte dat neutraal wil blijven in het Sahara-conflict.

De ambassadeur zei in een interview met het Algerijnse medium Chourouq, dat Caïro vanwege historische betrekkingen met de twee staten, altijd een neutrale positie heeft ingenomen in het conflict. Hij riep ook op tot een vreedzame en eerlijke oplossing onder toezicht van de Verenigde Naties.

Volgens de verklaringen van het hoofd van de diplomatieke missie in Algerije, zou het nieuws over de opening van een vertegenwoordiging in Laayoune dat werd aangekondigd door de Egyptische media, ongegrond zijn. President Abdelfattah al-Sissi zou naar verluidt zijn minister van Buitenlandse Zaken in december naar zijn Marokkaanse ambtgenoot hebben gestuurd om de zaak te bespreken.

Marokko en Egypte hebben altijd een bewogen relatie gehad als het gaat om de Sahara-kwestie, schreef Jeune Afrique in 2016. Het koninkrijk uitte toen zijn verontwaardiging over het onthaal dat werd geboden aan een delegatie van de Sahrawi Arabische Democratische Republiek (SADR), in een tijd waarin Caïro Marokko zijn totale steun had betuigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team