Zoeken

Onzekerheid omtrent organisatie Marhaba 2021

29 maart 2021 - 18:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De autoriteiten in Sebta, Spaanse enclave in het noorden van Marokko, zijn niet bereid om de landgrenzen te heropenen voor de organisatie van de zomeroperatie Marhaba 2021.

Juan Vivas, president van de lokale regering in Sebta, rechtvaardigt dit door de epidemische situatie in de enclave. De grenzen zijn al ruim een jaar gesloten en een heropening zal enkel mogelijk zijn "als de epidemische situatie verbetert". Vivas herinnert er tevens aan dat Sebta het "tweede Spaanse grondgebied is met het hoogst aantal besmettingen".

Spanje en Marokko zouden intussen de organisatie van de zomeroperatie Marhaba 2021 wel bespreken. Geen enkel van beide landen wil dat echter officieel bevestigen. Vorige week had de regeringsafgevaardige in Sebta enkel verklaard dat "op dit moment niets zeker was".

Gerardo Landaluce, voorzitter van de havenautoriteit van Algeciras, heeft daarentegen aan de media laten weten dat de zomeroperatie Marhaba dit jaar door zal gaan, met aandacht voor de uitzonderlijke omstandigheden en beperkingen vanwege de coronapandemie. Wat niet vast staat is of ook Sebta aan de operatie zal deelnemen door reizigers die Marokko willen bezoeken door te laten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team